En velfortjent pris til børne- og ungdomsforfatter

Den 18. maj blev bogverdens svar på Oscaren uddelt.

Blixenprisen er Danmarks største litteraturfest og fandt sted i smukke, og meget passende, omgivelser i Den Sorte Diamant. Prisen uddeles i hele fjorten forskellige kategorier, heraf blandt andre børne- og ungdomsudgivelse. Børnelitteraturen fejre desuden 50-års jubilæum, derfor var der også en del fokus på netop denne kategori.

 

Desværre kunne jeg ikke selv være med til festen på grund af andre planer, men mon ikke jeg kan få sneget mig tid til det til næste år 😉

Som den kvikke læser nok har bemærket, er det netop kategorien for børne- og ungdomsudgivelse, der har min største interesse. Og den er så velfortjent givet ud, at jeg næsten lavede stående bifald i sutsko og nattøj herhjemme, da jeg læste hvem prisvinderen var.

Fantastiske Kenneth Bøgh Andersen fik prisen (og 75.000 kroner !!!) for den sidste bog i serien om Den Store Djævlekrig, Den Faldne Djævel.

Mit første møde med Bøgh Andersens fantastiske fantasi, var i bogen Himmelherren. Det var dog ikke en historie der gjorde videre indtryk, alligevel har forfatterens navn printet sig ind i min hukommelse som noget positivt.

Da jeg så læste Den Store Djævlekrig var jeg fuldstændig solgt. Jeg slugte den rådt. Hele universet i serien er så godt bygget op, at man ikke er i tvivl om, at det er sådan Helvede fungerer 😉

 

De 6 bind i serien Den Store Djævlekrig

 

Gennem bøgerne bliver både hovedpersonen Filip og læseren mødt med nogle af de helt store emner og spørgsmål. Hvordan fungerer tiden? Findes Gud? og hvorfor er han så ligeglad?

Og nok den mest spurgte: Hvad er meningen med livet?

Har du endnu ikke læst Den Store Djævlekrig, anbefaler jeg at du bruger din sommerferie på det. Bøgerne er gode både for børn og voksne, og kan især være en læsekickstarter for drenge.

 

Har du læst bøgerne? og er du enig i rosen af dem?

 

Follow

3 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.