Tanker bag bloggen Reader’s World: At Rejse Med Bøger

Hvilke tanker ligger der bag at starte en blog? Her får du et lille udpluk af mine, i det allerførste indlæg Reader’s World sender ud. Velkommen til

Nu har jeg tænkt.

Temmelig længe faktisk.

Om det der med at starte en bogblog.

For det er jo ikke kun at skrive en masse fine boganmeldelser, men også at finde på et navn til bloggen, et godt tema og ikke mindst noget interessant at skrive om.

Bloggens navn er noget jeg har tænkt længe over, og som har været rigtig svært at finde på. For det skulle både være noget der karakterisere bloggen, men også noget som ikke lægger den i en for fast kategori.

Jeg kan lide at læse, og jeg kan lide at rejse og opleve verden. Derfor var det nærliggende at sammensætte netop disse to ting.

Man kan rejse på mange måder.

Den fysiske ved at tage ud og se, føle, smage og lytte på omgivelserne. Og den mentale ved at åbne en bog.

At åbne en bog og rejse ind mellem linjerne, forsvinde fra den fysiske verden, er noget alle læseglade mennesker ved, kan være det mest afslappende. Men også nervepirrende, skræmmende, og sørgelige.

En bog kan vække følelser dybt i en og sætte sig som et mærke på sjælen. Den kan give stof til eftertanke, lære os nye ting, gøre os forelskede, jaloux, vrede og kede af det.

Men mest af alt giver bøgerne os et frirum og en følelse af lykke som man ikke finder andre steder.

The Mortal Instruments af Cassandra Clare, bog

Bøger er drømme og mindfuldness på papir

Bøger giver os styrken til at vende en side mere, selvom vi for længst burde sove. De får os til at spare penge sammen, til netop den bog. De giver os mod til at udfordre os selv i nye genre.

Og mest af alt giver de os selvværdet til at stå frem som vi er, finde ligesindede og skabe vores helt egen lille boble af lykke omkring os.

Mennesker der læser, oplever jeg er nogle af de letteste at tale med. Vi har en tydelig fælles interesse, og selvom genrevalget ikke er ens, er der altid noget andet omkring bøgernes magi vi trænger til at lufte.

Jeg har oplevet meget ved at rejse, men har været endnu længere omkring ved at læse. Man kan rejse Jorden rundt flere gange, men ender altid det samme sted.

Bøgerne åbner en vej uden ende, for der er altid nye sider at opdage og udforske. En uendelige vej af ord.

En læsers verden er altid i konstant forandring.

Læs i haven

 

Har du lyst til at vide mere om bloggen og personen bag, så læs min Om Bloggeren.

 

4 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.