5 bøger du kan læse mens du venter på næste afsnit af Game of Thrones

Er du også ved at gå ud af ulvehammen, mens du venter på næste nervepirrende afsnit af fantasy serien Game of Thrones? Her får du 5 tips til bøger du kan læse mens du venter

Der indgår reklamelinks i indlægget

Game of Thrones har taget verden med storm, med et stærkt gennemført og smukt opbygget fantasy univers, hvor ingens liv er i sikkerhed for dødens le. Spændingen stiger hastigt mens nye alliancer bygges op eller smuldre. Hvem mister vi denne gang?

Er det også svært for dig, at vente en uge til næste afsnit, får du her 5 tips til bøger, der alle bevæger sig i fantasy universet med stærkt opbyggede verdener, hårdtslående karaktere og mytiske væsner.

Eragon af Christopher Paolini

Eragon af Christopher Paolini

Eragon, 119,96 kr. Saxo.com

Eragon er historien om en bondedreng der finder et drageæg ude i skoven, og må ud på en farefuld rejse for at blive dragerytter. Der er kendte væsner som elvere og dværge, men også nogle af forfatterens egne kreationer. Det hele foregår i den middelalderlige inspirerede verden Alagaësia.

Læs den hvis du er til drager, sværdkampe, magi og generelt kampen mellem det gode og det onde.

Bogen er første bind i serien Arven af Christopher Paolini. Serien indeholder i alt fire bøger, hvor de andre er Den Ældste, Brinsingr og Arven. Udgives fra forlaget Carlsen.

 

Den ældste af Christopher Paolini, bog Brisingr af Christopher Paolini, bog Arven af Christopher Paolini, bog

Find dem her

 

Hobbitten af J. R. R. Tolkien

Hobbitten af JRR Tolkien, bog

Hobbitten, 239,96 kr., Saxo.com

Man kommer ikke uden om Hobbitten, når man foreslår god fantasy til andre. Hobitten er en klassiker og lavet om til en serie af tre film med Martin Freeman i hovedrollen.

Har du kun set filmene, eller kender du slet ikke historien, kan det kun gå for langsomt med at få læst den. Hele Tolkiens univers kan vel siges at være stamfader til episk fantasy som vi kender den i dag.

Hobbitten Bilbo må forlade sin trygge og hyggelige bolig Sækkedyb i Herredet, for at hjælpe tolv dværge med at tage deres stjålende by tilbage. Dragen Smaug har indtaget dværgenes hjem og har ikke tænkt sig at flytte ud igen.

Hobbitten er en klassiker af J. R. R. Tolkien, der skal læses, og er det selvstændige bind der giver startskuddet til trilogien Ringenes Herre.

Udgives fra forlaget Gyldendal.

 

Hobbitten, film

Find filmtrilogien her

 

Ringenes Herre af J. R. R. Tolkien

Ringenes Herre, bog

 Eventyret om Ringen, 159,96 kr., Saxo.com

Når du så har læst Hobitten, kan du også godt æde dig igennem J. R. R. Tolkiens storværk, Ringenes Herre. Der er masser af tid mellem afsnittene i Game of Thrones, så du når det nok 😉

Omkring samtidig med at Harry Potter bølgen startede, kom den første Ringenes Herre film, Eventyret om Ringen i biografen.

Eventyret om hobbitten Frodo der må så grueligt meget igennem på grund af en lille ring, er en af de allerstøreste fantasy fortællinger du kan komme i nærheden af. Bøgerne indeholder mange sange, og sproget kan virke tungt, men giv ikke op, når sidste side er vendt i Kongen Vender Tilbage, vil du sidde med en følelse af fortryllelse og måske en smule lettelse.

Nøjes aldrig med filmen, for bøger kan så meget mere.

Andet bind i serien er De To Tårne, og tredje bind er Kongen vender tilbage. Udgives fra forlaget Gyldendal.

 

Ringens Herre, bog Ringens Herre, bog
Find dem her

 

 

The Name of the Wind af Patrick Rothfuss

name of the wind af Patrick Rothfuss

 The Name of the Wind, 95,96 kr., Saxo.com

The Name of the Wind er gået hen og blevet en af mine absolut yndlings fantasy bøger.

Manden Kvothe fortæller sin historie fra han var dreng og til han ender med at eje en kro i en lille landsby, hvor han fortæller historien fra. Det er en utroligt stærkt opbygget fortælling med meget overbevisende karakterer. Kvothe er en særlig dreng med et højt intellekt og skarpe replikker, men hans vej til at vokse op er lang og meget farefuld.

Det er svært for mig at sætte fingeren på hvad det helt præcis er jeg så godt kan lide ved den bog. Den er bare hammer god, og Kvothe er en helt fantastisk karakter.

Anden bog i serien hedder The Wise Man’s Fear. Jeg venter stadig spændt på tredje bog, og håber forfatteren snart får skrevet den færdig. Jeg kan kun anbefale at man læser den.

Udgives på engelsk af forlaget Gollancz.

 

The wise mans fear af Patrick Rothfuss
Find den her

 

 

Falling Kingdoms af Morgan Rhodes

Falling Kingdoms af Morgan Rhodes, bog

Falling Kingdoms, 79,96 kr.,  Saxo.com

Perfekt til fans af Game of Thrones, står der på coveret. Morgan Rhodes’ Falling Kingdoms serie er helt sikkert ambitiøs, og kan i grove træk godt sammenlignes med Game of Thrones for et lidt yngre publikum.

Tre kongeriger står i krig med hinanden om magten, og vi følger personer fra de tre lande, Limeros, Paelsia og Auranos, der på forskellige rejser støder sammen, skaber alliancer eller bringer mørke med sig.

Serien er endnu ikke udgivet på dansk, men jeg håber det sker, for den er helt sikkert en fantasy der skal kunne læses af alle.

Der er seks bøger i serien. De fem andre titler er Rebel Spring, Gathering Darkness, Frozen Tides, Crystal Storm og Immortal Reign.

Udgives fra forlaget Penguin.

Og tjek lige de forsider ud, de er jo sindsygt flotte.

 

Falling Kingdoms serie af Morgan Rhodes Falling Kingdoms serie af Morgan Rhodes Falling Kingdoms serie af Morgan Rhodes Falling Kingdoms serie af Morgan Rhodes Falling Kingdoms serie af Morgan Rhodes

 Find dem her

 

Kan du slet ikke slippe George R. R. Martins univers kan du finde de, indtil videre, fem udgivne bøger lige her, eller filmserierne her.

 

Når du nu er glad for fantasy, hvorfor så ikke også læse en Sci-fi roman, som for eksempel Jeg er nummer fire. Find min anmeldelse af den lige her.

 

Follow

2 kommentarer Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.