20 ting jeg ser frem til i 2020

2020 er allerede godt i gang, og meget af januar er brugt på at drømme og planlægge året. Jeg har udvalgt 20 ting som jeg særligt ser frem til i 2020.


20 ting jeg ser frem til i 2020

1: Green Day Hella Mega Tour i Gronningen, Holland

Årets højdepunkt. Sådan helt seriøst. Ikke engang Bogforum kan måle sig med det her.

Jeg og en veninde tager på roadtrip til Holland i en Up! (han hedder Jeff – bilen altså) for at høre et af de absolut fedeste liveband!

Med i Mega Touren er også Fall Out Boy og Weezer. Jeg har aldrig hørt Fall Out Boy live, men er sikker på de også kan skabe en fest. Weezer indrømmer jeg blankt ikke at kende til, men det kan kun blive godt med den trio.

Green Day skal også spille på NorthSide i år. Jeg anbefaler selvfølgelig at skaffe sig en billet, og indtil da gå amok med deres nye album som udkommer 7. februar. Du kan høre de to første singler her.


2: Blive bachelor

Jeg bliver bachelor i år. Den fine titel jeg så kan bryste mig med, bliver Bachelor i Naturvidenskab fra Roskilde Universitet. Slet ikke en bred titel uden nogen konkrete termer. Men mine fagmoduler er miljøbiologi og geografi, så ved du det.


3: Fastelavnsboller

Jeg er alt for glad for de der store cremefyldte nogen, der heldigvis er blevet en kærkommen genganger hos bagerne i alskens afskygninger.

Jeg har allerede snydt og spist to (!). En fra Lagkagehuset med rabarberkompot og vaniljecreme, og en fra Olivers med chokolademousse. Mums!


4: Bryan Adams i Forum

Det er altid en fest at høre Bryan Adams. Glad pop, som min mors mand beskriver det. Og det har han jo ret i.


5: Komme ud i haven igen

Min lille krukkehave ude på terrassen er blevet lidt forsømt de sidste år. Jeg kan virkelig godt lide at gå og nusse om planter, og tænker jeg skal have lagt mig en strategi for hvad der skal plantes i år. Hjemmedyrkede grøntsager er bare lækkert. Desuden er det skønt at læse omgivet af blomsterduft og summende bier.

20 ting jeg ser frem til i 2020

6: Besøge flere boghandlere

Der findes så mange små skønne boghandlere og antikvariater i Danmark, som slet ikke får nok opmærksomhed.

Jeg har en liste med boghandlere i København, anbefalet af læsere fra Facebooksiden Litteraturklubben, som jeg gerne vil besøge, tage billeder af og skrive om.


7: Besøge Harry Potter Wizards World i London

Til min 30 års fødselsdag for et par år siden (hvor mange siger jeg ikke), gav min søster mig en billet til Warner Bros. Studio Tour i London for at opleve filmsettet til Harry Potter filmenes univers.

Fra 3. april til 6. september fejres det noble Hogwarts hus Slytherin. Og tadaaa, gæt hvilket hus jeg tilhører. Mega spændt!


8: Opleve Prinsen af Egypten musicalen i London

Det her var så min gave til min søster, og som den gode søster jeg er, skulle hun jo ikke afsted alene. Så jeg inviterede mig selv med.

Musical i London, come on, det er på en hver bucketliste (jeg så Lion King i London for et par år siden, og selvom jeg havde mega influenza og snottud, var det en af de bedste oplevelser i mit liv).

Prince of Egypt spiller på Dominion Theatre fra 5. februar.


9: Komme ud og vandre

Det har været i mine tanker at kombinere en vandring på West Highland Way i Skotland, når jeg nu alligevel skal til London (ja, det er i den anden ende af Storbritannien, men ikke noget et tog ikke kan klare).

Jeg kan dog også godt nøjes (i første omgang) med vandreture i det danske land. Camønoen kunne sikkert være fed, eller gendarmerstien.


10: Sole mig på terrassen med hvidvin og en god bog

Sommeren fejres trods alt bedst med en flaske kold hvidvin og godt læsestof, mens jeg bekæmper min bleghed. Og husker solcreme for den da! Men mest vinen.

Månedsafslutning september

11: Esbjerg Fantasyfestival

Selvfølgelig ser jeg frem til årets største festival for nørderi, hvor det er tilladt at tage drager med.

De sidste to år har været fulde af magi og gode oplevelser, så Esbjerg Fantasyfestival er en selvskreven oplevelse i kalenderen.

Du kan læse om mine tidligere oplevelser på festivalen her og her.


12: BogForum

Tror ikke jeg behøver at forklare hvorfor jeg ser frem til Bogforum, men hvis du er i tvivl kan du læse om hvor fed en oplevelse det er her og her.


13: Prøve nye cafeer

Jeg elsker lækker mad og god kaffe, og er en total sucker for de der avokadotoast, som sikkert ikke er moderne mere, men who cares når de smager så mums?

Desuden er der kommet rigtig mange spændende veganske cafeer, og selvom jeg hverken er veganer eller vegetar, ser maden altså bare ualmindeligt appetitlig ud på deres Instagram.

Tjek for eksempel The Laundromat Cafe, Kaffebroen, The Organic Boho, Dreamy og Mad & Kaffe.


14: Se nye ting i Danmark

Det er ikke kun nye caféer jeg gerne vil opdage, men generelt nye steder i Danmark. Tage steder hen jeg ikke har været før.

Det er alt for tit vi har travlt med at komme udenlands, når vores eget land rummer masser af skønne oplevelser. Måske tage rundt på nogle øer, efter inspiration fra bogen De sidste øboere.


15: Lære noget nyt

I tråd med at opleve nye ting, elsker jeg også at lære nyt. Det kommer selvfølgelig helt af sig selv når man studerer, men her tænker jeg en hobby.

På siden Udemy, kan du finde kurser i alt fra personlig udvikling til programmering. Og endda til billige penge.

Jeg har selv flere kurser liggende på siden som jeg skal have gennemgået, og et rejseblogger kursus jeg har købt gennem Nomadic Matt – jeps, den drøm har jeg ikke sluppet endnu.

Det handler om at lære hele livet, så kom i gang 😉

20 ting jeg ser frem til i 2020

16: Køre mere på cykel

Jeg har en fantastisk dejlig og skøn cykel, og jeg plejede at cykle alle steder hen fordi offentlig transport er så dyrt.

Men så kom Ungdomskortet ind af døren og pludselig var undskyldninger for ikke at cykle virkelig gode. Som at det blæser lidt i trætoppen, på det træ der. Eller, jeg kan ikke have kjole eller nederdel på når jeg cykler (det kan man godt, og jeg går stort set aldrig i nogen af delene).

Den mest reelle er nok at alle mine jeans går i stykker (the struggle is real) og det er altså bare ikke super kønt at tage en tur ned ad strøget i cykelbukser. Men luftes skal den, mere end én gang i kvartalet.


17: Skrive min første bog

Jeg har været i gang med at skrive siden jeg lærte at stave, men har aldrig fået skrevet noget færdigt.

Hvert år laver jeg det samme løfte om at blive færdig med noget. Bare et eller andet. Og i år SKAL det ske. Det er ikke fordi jeg ikke kan, fantasien blomstre uhæmmet, når jeg skal læse til eksamen. Det er bare svært at snakke om drager og griffer, til en eksamen i statistik eller plantefysiologi.


18: Spise masser af is

Jeg bor 500 meter fra Ismageriet på Søborg Hovedgade. Det kunne godt resultere i et overforbrug, men Fitness World ligger lige på den anden side af gaden og er god til at give dårlig samvittighed, når man sidder og ser folk svede, mens man guffer en isvaffel med tre kugler og guf.


19: Drikke kaffe

Ja, det er en kedelig ting at have på sådan en liste, og så alligevel ikke. Iskaffe, Irish Coffee, Tripple latte fra Espresso House, der er så mange muligheder og de smager fantastisk.

Jeg prøver stadig at indhente alle de år, hvor jeg bildte mig selv ind at jeg ikke kunne lide kaffe. Tænker alle cafébesøgene kan hjælpe lidt på det 😉


20: Gode læseoplevelser

Mit læsemål er 60 bøger i år, hvilket jeg burde kunne nå. Det lyder måske som meget for nogen, men jeg ville ønske jeg kunne læse mange flere, så alle de ulæste på bogreolen ikke står og ser så triste ud.

Så mange historier og så lidt tid, altså!


Hvad ser du frem til i 2020?


4 kommentarer Tilføj dine
  1. Du er velkommen til at komme til Sorø, jeg giver gerne kaffen og viser dig byen og søen 🙂 – måske det er et nyt sted på listen over steder i Danmark.

    1. Det tilbud vil jeg da gerne tage imod Sascha 🙂 Altid rart at se nye steder og møde dejlige mennesker 🙂

    1. Tak 😀 Jeg glæder mig også helt vildt #meganørd
      USA i to en halv uge lyder virkelig heller ikke dårligt. Håber du får en rigtig fed tur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.